<
Skisafari Zillertal Arena

Skisafari Zillertal Arena: aanrader voor een geweldige skidag

Wil je een keer iets anders dan de hele dag vertoeven op de Gerlosplatte, ’s ochtends in de rij bij de Penkenbahn of alleen maar skiën in Hochfügen? Wij van SkiCheckers.com hebben een geweldige Skisafari Zillertal Arena voor je uitgestippeld met stops bij de beste plekken in dit gebied.

Zillertaler Super Skipas

start skisafari zillertalDit is dé Skisafari Zillertal Arena! Kosten: €0.- want bij jou skipas is skiën of snowboarden in het gehele Zillertal inclusief. Dit betekent 506km aan geprepareerde pistes en 181 liften. Kortom, lees snel verder want in deze blog leggen we je uit hoe je meer uit je skipas kunt halen!

Algemene info

-Kosten Skisafari Zillertal Arena: €0.-
-Vervoer: bus en trein inclusief bij Zillertaler Super Skipas
-Duur: 1 dag (08:00 – 19:00)
-Dorpen: Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten
-Vertrek mogelijk vanaf: Fügen, Kaltenbach, Mayrhofen, Hippach, Finkenberg, Tux.
-Voor de Gerlos- en Königsleitengangers: Je kunt ook skiën naar Zell am Ziller of de route naar eigen keuze aanpassen.

Route en info Skisafari Zillertal Arena

’s Ochtends pak je vanuit het dorp waar je verblijft de ski bus (routes & dienstregeling) naar Zell am Ziller. Zorg dat je rond 09:00 uur bij de gondels van de Rosenalmbahn 1 bent. Via de Rosenalmbahn 2 en de Karspitz-X-Press bereik je de top van de Karspitz (2264m). Hier begint onze tocht.

Start Zell am Ziller

Vanaf hier neem je de rode 15 naar de Kreuzjoch-X-Press. Nadat je genoten hebt van de eerste lekkere afdaling bereik je via deze lift een prachtig uitzichtpunt. Hier is het zeker de moeite waard om even een leuke selfie te maken en te genieten van het uitzicht. Dit kan zeer goed op het panorama terras van de Arena Stadl (2408m). Je kunt hier ook op de foto met FUNty de mascotte van de Zillertal Arena (je foto is achteraf te downloaden met het nummer op je skipas).

Arena Stadl

Onderweg naar Gerlos en Königsleiten

Na een korte stop vervolgen we onze route via de übergangsjoch, langs de Wilde Krimml om vervolgens aan te komen op de Isskogel (2264m). We kiezen hier voor een prachtige route richting Gerlos. De blauwe 34, die overgaat op de blauwe 32 brengt je op de Ebenfeld, het middelpunt van Gerlos. Dit is ook de plek waar we later terugkomen om de dalafdaling van Gerlos te gaan skiën. Vanaf hier skiën we direct door richting het gezellige familiedorp Königsleiten. Dit doen we door de blauwe 32 uit te skiën en vervolgens houden we links aan om zo op de zwarte 36 terecht te komen. Deze piste is voor de gemiddelde skiër prima te doen. Doordat dit een verbindingsstuk betreft, is het een relatief eenvoudige zwarte afdaling. Wees desalniettemin voorzichtig!
Onderaan de zwarte 36 pakken we vervolgens direct twee liften achter elkaar, dit zijn de: Moseltret en de Fussalm-X-Press. Op deze berg vind je de Umbrella Bar. Dit is een leuke tent om ’s middags je eerste drankje(s) te nuttigen. In deze skisafari slaan we deze echter over. Bovenaan de lift moet je even opletten. We gaan hier rechtdoor een smal pad in en kruizen de rode 39. Snowboarders: zorg dat je voldoende snelheid hebt, zodat je niet hoeft te lopen. Je komt nu aan bij de Falschbach gondel. Deze gondel brengt je naar de top van de Zillertal Arena: de 2315m hoge Königsleitenspitze. Aan je linker zijde zie je vanuit de lift een hele stijle zwarte piste. Durf jij ‘m aan? Je kunt hier op de terugweg voor kiezen.

Kilometers maken door het sprookjesbos

Vanaf hier gaan we kilometers maken. We skïen de rode 51 helemaal naar beneden en gaan via het sprookjesbos (blauw, 55a) dwars door Königsleiten heen en eindigen onderaan bij Talstation Gerlospass. Als je hier eenmaal bent is het tijd voor een korte pauze. We raden je aan de Plattenhogel-X-Press-1 te nemen en vervolgens een drankje te doen bij de Plattenalm. Wist je dat hier een schaap bij de toiletten staat? ;).

Plattenalm

Na een korte pauze kun je helemaal los op de prachtige Gerlosplatte. Dit is een geweldige berg met meerdere hele mooie afdalingen (rood en blauw.). De plattenkogel op 2040m is het verste punt van de Safari. Vanaf hier gaan we weer terug de andere kant op want er wacht tussen 12:00-13:00 uur een heerlijke lunch op ons. Zodra je uitgeskied bent op de Gerlosplatte neem je de Sonnwendkopf. Eenmaal boven steek je tussen de rode 51 door op de blauwe 53a. Je komt op deze manier bij de Gipfelbahn. Vanaf deze lift kun je naar de Larmach-Alm skiën via 53 blauw en 52 rood. Tijd voor lunch!

Lunch bij de kippenbar

Deze lunch doen we zoals gezegd bij de Larmach-Alm, ook wel bekend als ”de kippenbar”. En dat is niet voor niets. Buiten, aan de achterkant van het gebouw, bevindt zich een schitterend panorama terras en hier worden dagelijks honderden kippen zelf klaargemaakt. Voor een halve kip van ’t spit met pommes betaal je ca. €12.- en dit is echt een aanrader! Zorg dan ook dat je hier niet te laat aankomt, want op is echt op.

uitzicht larmach alm

Na een lekkere lunch is het tijd om de Skisafari Zillertal Arena een vervolg te geven en te vertrekken richting Gerlos, wat het eindpunt van deze skisafari is. Dit doe je via de Larmach lift en vervolgens de 39 rood, 41 zwart of 42 zwart te pakken. Al deze pistes gaan over op de rode 38(a). Je skiet helemaal door tot onderaan de 37. Dit is wat mij betreft de mooiste afdaling van de Zillertal Arena. Onderaan pak je nu de Krummbach-X-Press om weer bij Arena Center te komen.

Dalafdaling met tussenstop bij Seppi

Vanaf hier gaan we begin aan de laatste afdaling van de dag. We nemen de blauwe 32 en vanaf hier skiën we op het geluid van de DJ af. Aan het begin van de dalafdaling van Gerlos bevindt zich namelijk de populaire après-ski bar Seppi’s bierhimmel. Hier aangekomen heb je zeker een drankje verdiend. Ook mag er gedanst worden op de lekkere beats van de DJ die buiten staat te draaien. Hier kun je tot 17:00 uur terecht voor een feestje en veel gezelligheid. Let wel op: vanaf hier dient er nog een dalafdaling genomen te worden.

seppi am isskogel

De dalafdaling splitst zichzelf op in 3 vertakkingen. Zorg dat je rechts aanhoudt en de rode 31 en vervolgens de 31a te nemen om in het dorp van Gerlos uit te komen. Vanaf hier houd je links en ski je recht op de populairste après-ski bar van Gerlos af: de Cin Cin. Hier gaat het dagelijks helemaal los tot in de late uurtjes. Als je geluk hebt kom je nog Nederlandse artiesten als Gerard Joling en Rob Ronalds tegen. Zij treden hier regelmatig op.

cin cin

Vanaf dit punt kun je zelf besluiten hoe je de dag eindigt. Er bevindt zich hier een bushalte waar je de bus kunt pakken richting Zell, Fügen, Mayrhofen en Konigsleiten. Wil je langer blijven in de Cin Cin, dan kun je er altijd nog voor kiezen om een taxi te pakken. We hopen dat jullie met deze Skisafari Zillertal Arena een geweldige dag beleven!

Overige gebieden in Zillertal

Verblijf je zelf in de Zillertal Arena, dan is de Skisafari Zillertal Arena wellicht minder interessant. Wist je echter dat je met jouw skipas ook terecht kunt in de andere gebieden van het Zillertal? Met bus en trein kun je ook skiën in Hoch-Zillertal (Fügen-Kaltenbach), Zillertal 3000 (Mayrhofen-Hippach) en maak je een dagtoch naar de Hintertux Gletsjer (Finkenberg-Tux-Hintertux). Hier kun je zelfs een top van 3250m aandoen. Veel plezier!

Zillertal Arena Skimap

Boeken

Nog niet geboekt en wil je naar een dorp in het Zillertal? Houd dan onze site in de gaten voor de beste aanbiedingen of kijk bij onze partners Sunweb, Bizztravel en Tui voor goedkope deals inclusief Zillertaler Super Skipas.

Zillertal deals

alle deals

Niek

Medeoprichter SkiCheckers.com & Wintersport Expert